Signerer sin første FIFA spiller

0
766
(c) Bilde: Start: Georg Sautoglu

Start har signert sin første E-sport-spiller. Georg Sautoglu skal spille FIFA i Start-drakt fremover.

«Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har alltid spilt mye FIFA, men det er først de siste årene E-sport har begynt å vokse. Derfor har jeg også trappet opp satsingen, i håp om å få en mulighet som dette», sier Georg Sautoglu til Start sine sider

25-åringen er oppvokst på Slettheia i Kristiansand, og bor nå på Grim. Han har vunnet NM i FIFA både i 2013 og 2014. Nå vil 25-åringen representere Starts nystartede E-SPORT-lag fremover.

Les på Sporten: Salg ga Brann et overskudd på 34 millioner kroner

– Det å kunne representere Start er noe spesielt når man er født og oppvokst i Kristiansand. Jeg var ambisiøs som fotballspiller da jeg var liten og spilte i Våg. Da var drømmen å spille for Start, og nå går jo faktisk drømmen i oppfyllelse, sier han og smiler.

Les: Er dette nye Batman?

Student og PT
I tillegg til å spille TV-spill liker Georg å trene, han er sertifisert personlig trener, og han holder på å fullføre en mastergrad i spesialpedagogikk ved Universitetet i Agder.

– Jeg ønsker å formidle til barn og unge at det også er viktig å gjøre andre ting enn å spille TV-spill. Du må huske å få nok søvn, spise sunt og være fysisk aktiv. Så er det viktig å bruke tid på skolearbeid, venner og familie. Det er viktig å finne en god balanse, sier han.

– Hvordan har du blitt så god i FIFA?

– Jeg har spilt mye FIFA i 15 år. Det er mest for gøy, men etterhvert har jeg begynt å analysere andre som spiller, og jeg prøver å lære av dem. Min styrke er nok at jeg har god spillerforståelse, og jeg har en ballbesittende stil. I dagens utgaver av FIFA er det mye mer triks enn tidligere, så jeg jobber hele tiden med å bli bedre på det, sier han.

Voksende sport
Frode Fagerli, styremedlem og eier i Start En Drøm AS, er mannen som fronter E-sport-satsingen i Start.

– Et av målene med dette er å skape mer underholdning på arenaen både før og etter kamp, sier Fagerli, og legger til at klubben vil komme nærmere tilbake til hvordan E-sport-satsingen vil prege Start fremover.

I mange land er det allerede startet opp egne E-sport-ligaer for FIFA-spillere, og det er trolig ikke lenge før Norge følger etter. Det er allerede etablert ligaer for flere andre TV/data-spill.

Norges fotballforbund etablerte i september et E-sport-landslag som skal representere Norge i FIFA og Pro Evolution Soccer.

– E-sport er den sporten i verden som vokser mest, og det er faktisk spådd at det kommer til å bli større en tradisjonell idrett. Vi ønsker å være med på utviklingen og håper å nå ut til flere unge gutter og jenter gjennom dette, sier Fagerli.

At Georg Sautoglu er et positivt forbilde for unge E-sport-utøvere er viktig.

– Georg er en utrolig flott type som vet hvor han vil. Det blir spennende å følge ham fremover. Vi er heldige som har fått ham med på laget, sier Fagerli.

Ingen artikler å vise